El tertulià Enric Vila afirma que “cada cop que la dona s’allibera, el món se’n va a fer punyetes”

08/02/17 – BERTA OLIVIER

El periodista i escriptor Enric Vila ha fet aquesta afirmació durant la tertúlia radiofònica del programa El Matí de Catalunya ràdio, dirigit per Mònica Terribas. 

Els tertulians estaven debatent sobre la polèmica llei que ha aprovat Putin. Recordem que a Rússia aquesta llei permet pegar un fill, una dona o els avis sense que  sigui un delicte sempre que només es produeixi una vegada a l’any.

En el sí del debat, Enric Vila ha explicat literalment que “l’alliberació de la dona és el gran repte de la humanitat perquè cada cop que la dona s’allibera el món se’n va a fer punyetes” També ha fet un breu resum de la història en el que ha recordat que “l’Edat Mitjana va començar amb un gran protagonisme de la dona i va acabar amb les dones perseguides per bruixes i l’Estat Nació posant ordre a tot arreu […], el segle XVIII les dones van tenir un paper importantíssim i aquest segle va acabar amb la Revolució Francesa, el segle XX també va començar amb un alliberament de la dona i va acabar amb dues guerres mundials.”

captura-de-pantalla-2017-02-08-a-les-12-32-01

El tertulià opina que l’alliberament de la dona, fa que el sistema de poder que hi ha establert entri en contradicció i per això, deia, “per Putin i ISIS la dona és com el Whisky pels Indis”, quelcom que els afeblirà i que permetrà que Occident segueixi dominant.

La resta de tertulians s’han mostrat molt sorpresos davant de la intervenció d’Enric Vila i han coincidit en què era una explicació poc rigurosa de la història. Astrid Barrio  fins i tot, li ha reconegut “la inventiva i la capacitat per perfilar i unir aquests trams de la història”. En contraposició, la tertuliana explicava que “hi ha una part de la història de la humanitat on es comencen a plantejar el respecte als drets humans, que inclouen els de les dones, i una altra que ni se’ls planteja” fugint de l’explicació prèvia d’Enric Vila.

Com era d’esperar, aquestes declaracions han tingut resposta immediata a les xarxes socials on hi ha hagut tant opinions d’indignació com d’altres que treien importància al fet argumentant que no es podia treure de context. Finalment, el tertulià Enric Vila,a través del seu compte de Twitter i en resposta a un usuari, ha dit que escoltant tota la tertúlia, la seva explicació “s’entén perfectament”.

Advertisements

One thought on “El tertulià Enric Vila afirma que “cada cop que la dona s’allibera, el món se’n va a fer punyetes”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s