La concentració feminista per Sant Violentí atura la circulació a prop del Portal de l’Àngel a Barcelona

15/02/17 – GEMMA, MARIONA, BERTA

Prop de 150 persones es van aplegar ahir, 14 de febrer, al Portal de l’Àngel cantonada amb Fontanella (Barcelona) per combatre les violències masclistes.

Aprofitant el dia de ‘Sant Violentí‘, el col·lectiu de Novembre Feminista va convocar una concentració que va tallar la circulació del carrer Fontanella durant almenys 20 minuts. És el tercer any consecutiu que es fa i enguany el lema era L’amor romàntic ens mata“. El grup, majoritàriament de dones, va cridar conjuntament missatges com “Disculpin les molèsties ens estan assassinant“, “Cap agressió sense resposta” o “Sense dones no hi ha revolució“. 

La Guàrdia Urbana va estar present en tot moment i tret d’un parell de conductors que van voler intentar fer-se pas, la resta de vehicles van esperar que el grup es dissuadís per continuar la seva marxa.

This slideshow requires JavaScript.

La majoria de dones van acudir a la concentració gràcies a la crida que s’havia fet prèviament a través de les xarxes socials. Així ho van confirmar dues assistents que venien “a donar suport a la causa” per “visibilitzar el problema i fer que cada cop se sumi més gent”. Entre els concentrats també hi havia homes. Un d’ells afirmava que venia perquè “la violència de gènere és un problema que ens afecta a tots, no només a les dones“.

Una de les organitzadores, Dolores Pulido, va remarcar que “s’han de trencar els mites de l’amor romàntic que justifiquen i normalitzen la violència masclista” i que “cal ensenyar a les joves que l‘amor ha de ser igualitari i ha de fer lliure les dones” perquè “no existeix el príncep blau que ens ha de venir a buscar”. El dia de Sant Valentí és una data assenyalada pels comerços ja que augmenta el consum. Per Pulido, “amor romàntic i consumisme estan lligats” perquè, diu, “hi ha una clara aliança entre mercat i masclisme”.

Finalment, es va reestablir la circulació del carrer i les organitzadores de la concentració van recordar que cada tercer dilluns de mes es fa una concentració a la Plaça Sant Jaume per recordar les víctimes de violència masclista.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s