Carme Riu i Pasqual: “Hem après a normalitzar-ho tot i intentar tapar el que no és normal”

L’associació de Dones No Estàndard debat sobre el normalisme en la tercera xerrada i taula rodona de les Jornades Feministes de l’entitat

23/02/17 – Berta Olivier

“El normalisme són totes aquelles pràctiques violentes que s’apliquen a totes les persones que no són normals” defineix la Sra. Carme Riu i Pasqual, Presidenta de Dones No Estàndards i encarregada de dirigir la tercera sessió que s’ha celebrat aquest dijous 23 de febrer a l’auditori de l’Institut Català de la Dona .

L’objectiu de la xerrada d’avui era “crear un espai per parlar des de la nostra perspectiva, perquè aquesta perspectiva no està present a tot arreu” explicava la Presidenta de l’Associació. Al llarg de la sessió s’ha parlat de la discriminació i la violència que pateixen les dones discapacitades i de com cal trencar amb l’estandardització que normalitza uns comportaments i situacions i exclouen la resta. “Com més et distancies del que es considera normal, creix més el rebuig i l’allunyament“.

Canviar aquesta situació passa per modificar una sèrie de costums molt interioritzades que són l’origen de la marginació i el maltractament de les dones. “Evidenciar les diferències i potenciar la diversitat en comptes d’amagar-la i apartar les persones que són diferents” o “fer creure a les dones discapacitades que estan per sota i que no poden fer res per la seva condició” són algunes de les moltes costums contra les quals Dones No Estàndards vol lluitar i eradicar.

Aquesta Associació va néixer a partir d’un grup de dones no normals (com els agrada anomenar-se), que van veure que les dones estaven molt més discriminades que els homes d’aquest col·lectiu i que patien maltractaments que actualment encara es normalitzen. Des de llavors treballen amb la voluntat de desconstruir la societat i canviar i conscienciar de totes aquestes conductes i pràctiques que menystenen discriminen i vexen aquest col·lectiu.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s