Un nou impuls pel talent femení

L’Institut Català de Dones presenta el nou Cercador d’Expertes

28/02/2017 – Gemma Clarasó i Berta Olivier

“Pensar en col·lectiu, fer més que ser, i tenir capacitat d’influència”. Aquestes són algunes de les claus per assolir l’èxit segons les quatre ponents que avui han presidit la taula rodona al Palau Moja de Barcelona. Isona Passola (presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català), Isabel Muntané (periodista i membre d’#OnSónLesDones), Adriana Casademont (presidenta de Casademont i consellera de Mapfre) i Daniela Freund (vicedegana de la facultat de Turisme Sant Ignasi Ramon Llull), quatre dones que han aconseguit ser capdavanteres en els seus respectius àmbits.

img_2107

D’esquerra a dreta: Adriana Casademont, Isona Passola, Daniela Freund, Isabel Muntané i Jaume Gurt (moderador). / Berta Olivier

L’Institut Català de les Dones ha presentat el cercador d’expertes, una eina “que dóna cobertura i visibilitat a les dones en tots els sectors de la societat” – explica Teresa M. Pitarch, presidenta de l’ICD – “i un instrument que ha de servir per promoure la igualtat“. En la societat actual, quan es busquen referents ja hi ha una xarxa d’especialistes molt establerta en què la majoria són  homes. El cercador pretén trencar amb aquesta dinàmica i fer difusió de dones professionals que sovint estan invisibilitzades.

L’acte ha començat amb la presentació de les novetats que ha incorporat aquesta eina respecte l’any passat. De seguida s’ha donat pas a les quatre ponents, que han explicat la seva experiència en el món laboral actual, així com els obstacles que s’han trobat al llarg de la seva trajectòria pel fet de ser dona.

Isona Passola ha exposat que “les dones tenim la necessitat constant de donar explicacions per allò que fem i fer-nos valer, i això ens ha fet treballar de forma diferent”. També ha remarcat que “treballar des del no-poder” ha fet que les dones siguin més pragmàtiques i útils. Les expertes han coincidit en afirmar que és necessària la presència femenina en el món laboral ja que “aporten valors que són més propis de les dones”, com l’empatia i el treball en equip.

This slideshow requires JavaScript.

Un altre punt que han posat sobre la taula és la maternitat. Les ponents han afirmat que tenir fills actualment encara és un obstacle en la carrera professional de la dona. Creuen que és un dels temes més urgents a resoldre per poder avançar en la igualtat entre gèneres, i només es pot solucionar des de les institucions.

També s’ha donat especial rellevància al compliment de les quotes (presència obligatòria femenina en diferents àmbits). La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català ha afirmat que “davant la igualtat de currículums hem de donar prioritat a la dona, només així aconseguirem avançar cap a una societat justa”.    

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s