El mes de febrer deixa un balanç d’11 assassinades per violència masclista

En el que portem de 2017 ja són 19 les dones assassinades

2/03/17 – Berta Olivier

Si el gener de 2017 començava amb un balanç molt negatiu de 7 dones assassinades per violència masclista, aquest febrer les xifres són encara més pessimistes. Un total d’onze dones han estat assassinades per violència masclista a mans de les seves parelles o exparelles.

Ibasque.com fa un recompte de tots els assassinats per violència masclista a Espanya i aquest 2017 ja hi ha un total de 19 víctimes.

El primer assassinat d’aquest febrer es produïa el dia 3 a Madrid després que un home matés la seva filla d’un any tirant-se amb ella per la finestra d’un hospital on la seva dona estava ingressada.

Dos dies després, el dia 5, una dona de 38 anys era assassinada a Toledo (Castella-La Manxa) per la seva parella. El dia 7 una dona de 78 anys va ser assassinada pel seu marit a Súria (Barcelona). Aquest va ser el primer assassinat de l’any per violència masclista a Catalunya

La quarta assassinada d’aquest febrer va ser una dona de 26 anys a Toledo. A la mateixa comunitat, Castella-La Manxa, però a Ciudad Real, un home va matar la seva dona de 46 anys i la filla de 18 el dia 13. Amb tot, el balanç d’assassinats en aquesta comunitat és de cinc dones en quinze dies, una a finals de gener i les altres quatre durant aquest segon mes de l’any.

A la Comunitat Valenciana el nombre d’assassinats aquest febrer també ha estat molt elevat. El dia 19 una dona de 79 anys va ser assassinada pel seu marit en una residència d’ancians a Alacant. El dia 21 una dona de 48 anys va morir a València en caure pel forat d’una escala després que la seva parella l’empenyés presumptament. Aquest mateix dia, també va ser assassinada una dona de 47 anys Gandia.

Les dues últimes víctimes d’aquest febrer van ser una dona de 51 anys a Pontevedra el dia 20 i el dia 22 una dona de 34 anys a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona).

Després d’aquest recompte es confirma que ens trobem en el pitjor inici d’any dels últims 10 anys. El 2017 ha començat amb el pitjor balanç de víctimes i assassinats per violència masclista des de que es té constància.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s